План
работы Савета па харчаванні
на 2020/2021 навучальны год
№ п/п |
Назва мерапрыемства |
Тэрміны выканання |
Адказныя |
1 |
Распрацоўка і сцвярджэнне плану работы Савета па харчаванні Зацвярджэнне графікаў харчавання і дзяжурства педагагічных работнікаў па сталовай Размяшчэнне плану работы Савета па харчаванню на сайце ўстановы. |
Да 01.09.2020 |
Члены савета па харчаванні |
2 |
Афармленне інфармацыйных стэндаў па харчаванні. |
Да 15 09.2020 |
Члены савета па харчаванні |
3 |
Распрацоўка плану па ўдасканаленні эстэтычнага афармлення абедзеннай залы школьнай сталовай |
Да 01.10.2020 |
Члены савета па харчаванні |
4 |
Справаздача аб стане харчавання ва ўстанове адукацыі |
Кожны месяц (да 2-га чысла) |
Члены савета па харчаванні |
5 |
Аналіз выканання грашовых і натуральных нормаў сілкавання |
Кожны месяц |
Члены савета па харчаванні |
6 |
Стан вядзення дакументацыі па харчаванні на харчаблоку |
Кожны месяц |
Члены савета па харчаванні |
7 |
Кантроль за выкананнем прыкладных дзесяцідзённых рацыёнаў харчавання |
1 раз у месяц |
Члены савета па харчаванні |
8 |
Вывучэнне пытання арганізацыі харчавання, падрыхтоўка даведкавых матэрыялаў на нараду пры дырэктару, педсавеце - “Якасць арганізацыі харчавання ва ўстанове” (выступленне на педагагічным савеце) “Аб стане школьнага харчавання” “Культура прыёму ежы навучэнцамі і выхаванцамі, якасць харчавання” |
Кастрычнік Верасень Снежань |
Члены савета па харчаванні |
9 |
Інфармацыйна-прапагандысцкая работа па растлумачэнні асноўных прынцыпаў здаровага харчавання. |
Размяшчэнне інфармацыі на сайце 1 раз у месяц, 1 раз у тыдзень - на інфармацыйных стэндах |
Члены савета па харчаванні |
10 |
Кантроль за арганізацыяй дзяжурства навучэнцаў і настаўнікаў у сталовай штотыдзень |
Кожны тыдзень |
Члены савета па харчаванні |
Праверка выканання патрабаванняў Санітарных нормаў і правіл на харчаблоку. з афармленне актаў праверкі: |
|||
1 |
ажыццяўленне кантролю за тэрмінамі захоўвання хуткапсавальных прадуктаў, якія паступаюць па харчаблок |
Кожны тыдзень |
Члены савета па харчаванні |
2 |
кантроль за захоўваннем свежай гародніны і садавіны, квашеных гародніны |
Кожны тыдзень |
|
3 |
кантроль за захоўваннем хлебабулачных вырабаў |
Кожны тыдзень |
|
4 |
кантроль за правядзеннем з-вітамінізацыі |
1 раз у месяц |
|
5 |
кантроль за выкарыстаннем, захоўваннем і мыццём кухоннага посуду |
Кожны тыдзень |
|
6 |
ажыццяўленне кантролю за закладкай прадуктаў харчавання |
Кожны тыдзень |
|
7 |
ажыццяўленне кантролю за выкананнем працаўнікамі харчаблока правіл асабістай гігіены |
1 раз у месяц |
|
8 |
ажыццяўленне кантролю за выйсцем гатовай прадукцыі. |
Кожны тыдзень |
|
9 |
кантроль за правільным выкарыстаннем і работай абсталявання харчаблока |
1 раз у месяц |
|
10 |
кантроль за санітарным станам памяшканняў харчаблока і абедзеннай залы |
2 разы ў месяц |
|
Работа па прапагандзе здаровага харчавання, выхаванне культуры харчавання навучэнцаў |
|||
1 |
Правядзенне анкетыравання навучэнцаў па пытаннях арганізацыі гарачага харчавання ў школьнай сталовай, культуры харчавання з наступным разглядам іх прапаноў па паляпшэнні якасці харчавання “Харчаванне вачамі навучэнцаў”, “Ці правільна вы харчуецеся?” |
Кастрычнік- сакавік |
Члены савета па харчаванні |
2 |
Класныя гадзіны, гутаркі пра правільнае харчаванне, захворваннях жалудачна-кішэчнага тракта |
На працягу года |
|
3 |
Рэйд “Чыстая талерка” |
люты |
|
4 |
Конкурс малюнкаў сярод навучэнцаў “Прадукты для розуму і прыгажосці” |
Красавік |
|
Прапагандысцкая і асветніцкая праца з бацькамі навучэнцаў |
|||
1 |
Правядзенне анкетавання бацькоў па пытаннях арганізацыі гарачага харчавання ў школьнай сталовай, культуры харчавання з наступным разглядам іх прапаноў па паляпшэнні якасці харчавання “Харчавання вачамі бацькоў”. |
Сакавік |
Члены савета па харчаванні |
2 |
Арганізацыя выступленняў з інфармацыяй і прапагандай здаровага харчавання на бацькоўскіх сходах і г.д. |
1 раз у чвэрць |
Намеснік дырэктара, члены савета па харчаванні |
Паседжанні Савета па харчаванні |
|||
1 |
Паседжанне 1: (з запрашэннем педагогаў) 1.Сцвярджэнне плану работы Савета па харчаванні на год. 2. Знаёмства з нарматыўнымі дакументамі па арганізацыі харчавання ў 2020/2021 навучальным годзе. 3. Вынікі арганізацыі харчавання ў летні перыяд |
Верасень |
Намеснік дырэктара, члены савета па харчаванні |
2 |
Паседжанне 2: 1. Выкананне грашовых і натуральных нормаў харчавання за I чвэрць. 2. Арганізацыя дзяжурства і выкананне графіка харчавання. 3. Аналіз санітарна - гігіенічнага рэжыму і якасці харчавання навучэнцаў і выхаванцаў, афармлення дакументацыі па харчаванні. Выкананне прыкладнага дзесяцідзённага меню. |
Лістапад |
Члены савета па харчаванні |
3 |
Паседжанне 3: 1. Выкананне грашовых і натуральных нормаў харчавання за II чвэрць. 2. Выкананне санітарна-гігіенічнага рэжыму ў школьнай сталовай, харчаблоку. 3. Вынікі маніторынгу за ўмовамі захоўвання, падрыхтоўкі і рэалізацыі харчовых прадуктаў і кулінарных вырабаў. 4. Справаздача бракеражной камісіі па харчаванні. |
Студзень |
Члены савета па харчаванні |
4 |
Паседжанне 4: 1. Выкананне грашовых і натуральных нормаў харчавання за III чвэрць. 2. Вынікі анкетавання бацькоў. 3. Вынікі кантролю за арганізацыяй харчавання. Выкананне прыкладнага дзесяцідзённага меню. 4. Выкананне санітарна - гігіенічных патрабаванняў працаўнікамі харчаблока і памочнікам выхавальніка. Арганізацыя харчавання ў групе. |
Красавік |
Члены савета па харчаванні |
5 |
Паседжанне 5: 1. Выкананне грашовых і натуральных нормаў харчавання за 2020/2021 год. 2. Вынікі кантролю за якасцю харчавання. 3. Аб рабоце ўстановы па прапагандзе здаровага харчавання навучэнцаў і выхаванцаў. 4. Стан вядзення дакументацыі кладаўшчыком |
Чэрвень |
Намеснік дырэктара, члены савета па харчаванні |